Gebouwen verzekering


De gebouwenverzekering, ook bekend onder de naam opstalverzekering is een belangrijke verzekering voor de Vereniging van Eigenaars. Deze biedt dekking voor de gevolgen van brand, waterschade, storm en diverse andere oorzaken. Het bestuur van een Vereniging van Eigenaars is verplicht het gebouw te verzekeren.

De gebouwenverzekering biedt dekking bij schade aan de zo genaamde gemeenschappelijke delen van het pand. Hierbij kunt u denken aan daken, gevels, vloeren en muren.

De premie van de gebouwenverzekering is afhankelijk van de herbouwwaarde. Het juist bepalen van de herbouwwaarde is belangrijk om te voorkomen dat er bij schade sprake is van onderverzekering. Bij onderverzekering is het verzekerde bedrag lager dan de werkelijke herbouwwaarde. Dit betekent dat u bij schade slechts een gedeelte van de werkelijke schade vergoed krijgt.

Om onder- of oververzekering te voorkomen kunt uw gebouw bijvoorbeeld periodiek laten taxeren. Een deskundige (taxateur) stelt de herbouwwaarde vast, zodat u zeker bent dat uw gebouw voor de juiste waarde is verzekerd.

Wilt u meer weten over de gebouwenverzekering of een offerte ontvangen, neem dan contact op met vb&t verzekeringen.

Lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.